Type Here to Get Search Results !

Şirketiniz Oto Pilotta Olabilir !

Hepimizin sevdiği komedi filmi yıldızlarından Adam Sandler 'in "Remote Control" adlı filmini iş dünyasındaki herkese önermek isterim. Filmde Adam günlük bazı sevmediği tekdüze işlerini hızlıca ileriye sarmak ve o andan kurtulmak belli projelerinin biran önce olmasını istiyor ve sihirli bir uzaktan kumanda cihazı buluyor. 

Filmin bir anında eşi ve ailesinin ilerki zamanlarda ondan uzaklaştığını ve hatta eşinin boşandığını görüyor. Kumandayı icat eden adama bunu sorduğunda geri sarıyorlar ve hızlı geçilen anlarında "Oto Pilotta" olduğu ve geçen zamanlarında sanki masada ailesiyle yemek yiyor ama sadece evet, hayır veya onay modunda bir oto pilot aile babası olarak zamanın geçtiğini görüyor. 

Şimdi gelelim şirketlerimize, kurduğumuz, ortağı olduğumuz, yöneticisi veya çalışanı olduğumuz şirketlerimize. Belki siz farkında olmayabilirsiniz ama şirketiniz her kademede çalışan ve yöneticileriniz "sanki çalışıyormuş" veya "ezbere çalışarak" veya "kalben çalışmayarak" veya C-Level CFO/Muhasabe Müdürünüz, CMO, CSO, CDO, CIO ve hatta CEO/GM'niz tarafınızdan kurulmuş bir düzenle "Otomatik Pilotta" yönetiliyor olabilir. 

Dijital Dönüşüm ve teknolojilerden anlamadıkları için kurdukları düzen ve otomatik pilotları için bunun bir türbülans olduğunu düşenen yöneticilere aslında zaten dijital bir türbülansın içinde olduklarını bugün "Dijital Dönüşüm" ve Endüstri4.0 konularının gündeme çok gelmesi ile yavaş yavaş hissettiklerini görüyorum. 

Bu sebeple başta CFO'lar olmak üzere oto pilottaki herkesi şu an çok az hissettikleri ama ilerleyen mesafelerde çok fazla hissedecekleri "Dijital Türbülanslar" için hazır olmaya ve bu dijital düzene adapte ve hazır olmak adına bilgilerini/okumalarını/öğrenmelerini arttırmaya davet ediyorum. 



Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.