Type Here to Get Search Results !

Amazon İnsanı ve Okyanus İnsanı - 1

Merhabalar,

Günümüzün başdöndüren teknoloji gelişmeleri hayatın her alanını etkiliyor. Siyaset, iş , dijitalleşme, sosyal yaşam standartları ve kuralları teknoloji etkisi ile yeniden ve yeniden güncelleniyor.

Teknoloji demek bilim demek çünkü bilimin en yakın teoriden pratiğe geçtiği alan teknoloji. Fakat maalesef teknolojik gelişmeler hakkında çok büyük bir bilgi kirliliği, yanlış yönlendirmeler, yanlış yorumlamalar ve reklamlar etrafımızı sarmış durumda.

Bu yazı serimden itibaren analizlerimi "Amazon İnsanı ve Okyanus İnsanı" başlığı yazı serilerimde paylaşacağım.

Amazon ve Okyanus İnsanları Kimlerdir ? 

Teknoloji Sektöründen 4 Amazon insanı ile hemen konuya girelim. Dünyada 1 trilyon dolar marka değerine ulaşan 3 teknoloji firmasının liderleri ve AliBaba.com 'un kurucusu Jack Ma örnek Amazon insanlarıdır. Yani Bill Gates, Steve Jobs ve Jef Bozes diğer 3 Amazon insanı.

Amazon insanları öncelikle İnovatif insanlardır. Çevrelerindeki günlük yaşam veya kurumsal ihtiyaçları ve talepleri görürler ve o alanda çözüm üretirler.

Okyanus insanları yöneticidirler. Beyaz yakaların birçoğu C-Level pozisyonundaki birçok kişi okyanus, bürokrat, düzenli memurlardır. Okyanus insanları kendilerine göre karmaşık, detaylı, uzmanlaştıkları alanlardaki kurum ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanırlar ve bir düzen/sistem kurarak kendi sorumluluklarının çözülmüş bir sistem dahilinde sürekli ve sorunsuz işlemesini isterler. Fakat günümüzde artık "Teknolojilerin Yıkıcı Etkileri" herşeyi etkilemektedir. Kurum çalışanları ve iş ortaklarının ihtiyaçlarını sadece büyük markalı teknoloji üreticileri ile karşılamak mümkün değildir. O yüzden CXO seviyesindeki herkesin İnovasyonel olma zorunluluğu vardır aksi takdirde ilerleyen günlerde kendilerinden beklenen "varolan çözümlerle" sistematik bir çözüme giremeyen ihtiyaçların çözümleri için şimdiden Amazon türü inovasyonel insan olmak gerekmektedir.

Dijital Tsunami günümüz Okyanus İnsanları için bir tehdit Amazon İnsanları için bir fırsattır. Teknoloji, mobil kullanım, e-ticaret, CRM, UX/CX, m-ticaret, Big Data, Yapay Zeka, Dijital Dönüşüm, Sibernetik etrafında günümüzün iş ve yaşam kuralları yeniden şekillenmektedir. Girişimciler için bugünler beklenen günlerdir. Girişimciler de Amazon İnsanı olarak uzman oldukları alanlarda çözüm üreterek, Lean ve Pivot Startup teknikleri kullanarak geliştirdikleri çözümleri sunmalı ve inandıkları çözümde ısrar etmelidirler.

Mustafa Kuğu
mustafa@arge.tv


Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.